Vers vlees

Klik hier voor bereidingstips >>


Lamsvlees

Wij zijn uw specialist waar u vers lamsvlees kunt kopen. Ons lamsvlees/ zuiglamsvlees is te herkennen aan de subtiele smaak, de malse structuur en de licht ziltige uitgesproken smaak. Lamsvlees is perfect geschikt om te bakken, braden, stoven of grillen, wij geven u het juiste advies.

Doorde specifieke smaak van dit lamsvlees heeft dit smaakvolle vlees weinig kruiden nodig. Het lamsvlees wordt door onszelf bewerkt en verwerkt tot heerlijke specialiteiten. Zo kunnen wij garant staan voor hoge kwaliteit en smaakvol lamsvlees.

Bij ons in de winkel vindt u zowel Hollands (Texels) als Nieuw-Zeelands lamsvlees. Alles is vers verkrijgbaar; van een heerlijk lamskoteletje tot een lekker gekruide lamsrollade. Al ons lamsvlees is zowel naturel, gekruid als gemarineerd verkrijgbaar

Vraag in de winkel naar meer informatie.

Rundvlees

Ons rundvlees is van grote topklasse.

Wij verzorgen zelf de inkoop bij een vaste mester uit Berkel en Rodenrijs, hier worden de dieren met veel liefde groot gebracht. De rust, diervriendelijkheid en liefde die de dieren bij het opgroeien krijgen zorgen voor hoge kwaliteitsvlees.

Ons assortiment is door deze inkoop zeer ruim, eigenlijk is alles leverbaar. Van een lekker sudderlapje tot een supermals kogelbiefstukje.

Lees meer op www.hoevedegroenzoom.nl

Kalfsvlees

Alles is vers verkrijgbaar.

Kalfsvlees is van nature een zacht stukje vlees.
In onze slagerij vindt u Hollands kalfsvlees, de dieren kopen wij bij een vaste mester uit Berkel en Rodenrijs. Hier worden de dieren met veel zorg groot gebracht.
Het kalfsvlees wordt in onze slagerij uitgesneden, hierdoor kunnen wij een ruim assortiment aan kalfsvlees leveren. Eventueel gekruid of gemarineerd.

Varkensvlees

Een verantwoord stukje vlees.

Varkensvlees is niet meer uit onze keuken weg te denken, het is een ideaal stukje vlees om te verwerken in diverse gerechten.
Ons varkensvlees wordt in eigen slagerij uitgesneden, bewerkt en verwerkt tot de heerlijkste producten en specialiteiten. Wij staan garant voor een stukje vlees van topkwaliteit.

Kippenvlees

Een duurzaam stukje vlees.

Al ons kippenvlees is van Gildehoen: vlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. De kippen hebben een normaal dag- en nachtritme en hebben de gehele dag voedsel en water tot hun beschikking. Daarnaast zijn de stallen minder bezet, waardoor de kippen beschikking hebben van scharrel- en speelmateriaal.

Lees meer op www.gildehoen.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Vergeten vleessoorten

Runderen van eigen boerderij

Aangezien wij nog hele runderen inkopen bij onze vaste boer, kunnen wij alles leveren van het rund; ook de vergeten delen. Sommige van deze noemen ze ook wel 'vergeten vlees'; deze hebben vaak bijzondere namen. Wat te denken van de haas, het ezeltje en de muis? Allemaal stukken uit het rund die een dierennaam hebben.

Ezeltje

Het ‘ezeltje’ is een stuk vlees van de achtervoet van een rund. Het vlees is gemakkelijk te bereiden. Vandaar de naam ‘Ezel’. Immers, de grootste ezel kan dit stuk vlees bereiden.

Jodenhaas of diamanthaas

De Jodenhaas oftewel Diamanthaas is een heel zacht, mals stuk rundvlees uit de voorkant van het rund, op het schouderblad. Orthodoxe Joden mogen alleen vlees van de voorbout. Dus daarom de naam Jodenhaas.

Klapstuk of pianostuk

Het vlees wordt gesneden van de borst en is doorregen met kleine vetrandjes. Klapstuk is bij voorkeur geschikt om in zijn geheel mee te koken in een gerecht zoals wortel en ui stamppot.

Longhaas

De longhaas zit in het middenrif van het rund. Longhaas is vol van smaak en verrassend mals!

Ossestaart

Dit is het staartgedeelte van het rund. Gebruik de ossestaart om bouillon mee te trekken of maak er een heerlijke stoofschotel van.

Halve maan of bavette

Een stuk vlees uit de vang. De bavette is ook wel bekend als Flank Steak of Flap Meat (de Engelse benamingen). Het is een stuk vlees van de vang van het rund, dat ligt naast de buik. Het is een steak met een stevige bite. Perfect om te grillen, omdat het vlees zo ontzettend mals blijft.

Vraag naar de bereidingswijze van deze heerlijke vergeten vleessoorten!